HTML

Játék tesztek

Az oldalon mindenféle játékokat szeretnék bemutatni, jókat rosszakat egyaránt.

Friss topikok

Linkblog

Mafia

2007.10.02. 16:07 :: adrianonfssite

Sziasztok. Mielőtt még elolvasnátok a tesztet, bocsánatot szeretnék kérni, hogy nincsenek képek a teszthez. Ez csak ideiglenesen lesz így, de nem tehetek róla. Egyszerűen egyik tárhely se fogadta el a képeket. :S De ki lesznek javítva. Addig is a teszt:

Üdvözlök mindenkit, mint ígértem itt a második tesztem, amelyben a Mafia nevű játékot vesézem ki. A játékot az Illusion Softworks adta ki 2001-ben. A játék egy nagyszerű háttértörténettel rendelkezik, amit a továbbiakban olvashattok. Tommy Angelo egy egyszerű taxisofőr, akarata ellenére csöppen bele a maffiózusba. Egyik nap, amikor megálltunk pihenni taxinkkal, Salieri emberei (Paulie és Sam) „rávesznek” (pisztolyt raknak a fejünkhöz) hogy segítsünk menekülni Morello emberei elől. Miután vége az üldözésnek és kitesszük őket Salieri bárjánál, kapunk egy ajánlatot, hogy bármikor segít nekünk Salieri, mert ő segít azoknak, akik vele is jók voltak. Egyik nap Morello emberei letámadnak minket, és agyba-főbe vernek. Ekkor gondoljuk úgy, hogy szükségünk van Salieri segítségére, bemenekülünk Salieri bárjába, ahol segítenek nekünk. Innentől kezdve Tommy Angelo a taxisofőr belép a Maffiába. Mint azt tudni lehet, aki belép a maffiába az onnan már nem tud kilépni. Így sodorják az események magával Tommyt, rengeteg küldetésen kell keresztülmennünk, nincs két ugyanolyan köztük, ez igen élvezetes játékmenetet biztosít. Na de most kicsit áttérnék a Grafikára. A játék grafikája, 2001-hez képest szépre sikerült, én élethűbnek éreztem, mint a GTA-kat. De hát ez az én személyes véleményem a GTA fanok ne vessenek meg ezért. :) Néhány bug előfordul a játékban, de ezek a hibák az összes ilyen játékban előfordulnak (lásd. GTA). Modolni nem érdemes a játékot, mert vagy tönkreteszi a játékélvezetet, vagy magát a játékot. A Zenék teljes mértékben illenek a játékhoz, nekem nagyon tetszettek. Kicsit rátérnék a fegyverekre. Sok fegyver van a játékban a 1911-es Colt-tól a Dobtáras Thompson-ig minden van benne. (Sörétespuska, Shotgun, rengeteg fajta pisztoly, molotov coctél, baseball ütő, kés, boxer stb.) Tehát azért az látható, hogy fegyverekben nem szenvedünk hiányt. Ugyanúgy autókban sem. Eleinte még csak lassú kocsikat kapunk, de később azért már kapjuk a gyorsabb verdákat (sőt a vége felé versenyautót is!), amiket rendszerint ralphy-tól vagy Lucas Bertonétól kapjuk. Megtanítanak minket az autólopás fortélyaira, ezt is egy jó pontnak tartom mivel, hogy a nem tudjuk egyből az összes verdát ellopni, mint a GTA-ban.
Egy egészen nagy világot kaptunk, ami 3 részből áll. A részeket hidak kötik össze, amik között van sima és felnyitható(!) híd is. A legjobb hely a rendőrök lerázására, hogy átugratunk a felfelé húzódó hídon. Igen, a rendőrök is aktívan részt vesznek a játék menetében, és nem könnyű lerázni őket. Ha csak simán kocsival akarunk menekülni előlük nem sok esélyünk van, ha csak nem valami versenyautó van alattunk. A legjobb módszer a lerázásukra, hogy ha nincsenek sokan, csak 1 vagy két kocsi, kiszállunk a dobtárassal és szitáválőjük őket. Merthogy amint lelőjük a minket köröző rendőröket és nincs a közelünkben másik abban a pillanatban elvesztenek minket, és vége a körözésnek.
Szereplőkből is sok van, a járókelők is egészen választékosak, bár sokszor van, hogy ismétlődnek. A játék Főszereplői:
Nem tudok minden jót elmondani a játékról, mert a bugoktól eltekintve egy nagyszerű játék a Mafia. Még azt megemlíteném, hogy a napszakok változnak bár nem olyan jól, mint a GTA-ban.

Összegzés:

Grafika: 10/7
Hangok/Zene: 10/9.5
Játékélmény: 10/9
Irányíthatóság: 10/8 (az ugrás egy kicsit nehézkes)
Bugmentesség: 10/6
Összesen: 10/7.9

Tudom így eléggé nyers, de ki fogom javítani!

Következő teszt: Test Drive Unlimited
Képek:

Szólj hozzá!

Címkék: 2001 mafia illusion softworks

A bejegyzés trackback címe:

https://jatektesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr85183657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása